Krůta na divoko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí stehna
- česnek nebo domácí česneková pasta
- rozmarýn
- jalovec
- nové koření
- bobkový list
- chilli
- mletý kmín
- 1 mrkev
- několik cibulek
- 10 dkg slaniny
- 2 stroužků česneku
- 2 dcl červeného vína
Postup Krůta na divoko
Postup přípravy receptu
-
Maso si naložíme den předem do marinády.
Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.
Druhý den si připravíme pánev, na ní osmahneme slaninu a přidáme stehna.
Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme.
Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme.
Přidáme víno a pečeme odkryté aspoň další půl hodinku.
Poté maso vyndáme a výpeček si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme.
Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.