Krůta na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
česnek nebo domácí česneková pasta
rozmarýn
jalovec
nové koření
bobkový list
chilli
mletý kmín
1 mrkev
několik cibulek
10 dkg slaniny
2 stroužků česneku
2 dcl červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naložíme den předem do marinády.

  2. Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.

  3. Druhý den si připravíme pánev, na ní osmahneme slaninu a přidáme stehna.

  4. Pak přendáme do pekáčku, přidáme nakrájenou mrkev, několik nakládaných cibulek a mírně podlijeme.

  5. Pečeme asi hodinku přikryté a pak odkryjeme.

  6. Přidáme víno a pečeme odkryté aspoň další půl hodinku.

  7. Poté maso vyndáme a výpeček si přelijeme do kastrůlku a rozmixujeme.

  8. Podáváme s restovanou zeleninou a pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!