Krůta na medvědím česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 krůta
koření medvědí česnek
sušený medvědí česnek
mletý kmín
7 stroužků česneku
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu očistíme, osušíme a naporcujeme. Porce masa osolíme, potřeme kořením medvědího česneku, kmínem, sušeným medvědím česnekem a rozetřeným česnekem. Dáme do mísy nejméně na jednu hodinu odležet.

  2. Odležené maso vložíme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe kousky sádla. Podlijeme teplou vodou a přikryté dusíme. Během dušení porce masa obracíme. Jakmile začne maso měknout, poklici sejmeme (alobal). Během pečení musíme maso podlévat teplou vodou. Pečeme, až je maso měkké a zlaté. Podáváme se zelím a bramborem, nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!