Letní bramborový salát z woku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 750 g brambory
- 3-4 jarní cibulka
- 2 čerstvé paprika různé barvy
- 1 mrkev
- 1 cuketa mladá
- 1-2 lžíce rostlinného oleje
- 1 chilli papričky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce koriandru
- Dressing:
- 1 lžička sezamového oleje
- 125 ml kokosové mléko
- 1 lžíce limetkové šťavy
- 1 lžička sojové omáčky
- sůl
- mletý pepř černý
- cukr hnědý
Postup Letní bramborový salát z woku
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky osupeme a nakrajame najlepsie krajacom na hranolky.
Dame varit v osolenej vode do skoro makka. Scedime a odlozime na stranu. Ja som pridal trosku praskovej kurkumy do vody, aby mali peknu zltu farbu.
Mladu cukinu a mrkvu nakrajane V krajacom na jullien, na zapalky. Takisto na nakrajame na palicky farebne papriky aj jarnu cibulku nakrajame po dlzke na 3-4 cm pasiky.
Do rozohriateho woku si dame rozohriat trosku oleja a zacneme pridavat zeleninu podla tvrdosti aj polku nakrajanej jarnej cibulky, koriandru a na drobno nkrajany strucik cesnaku. Robime stir fry (miesame a opekame) - nedusime.
Nakoniec pridame predvarene zemiaky a este i stir fry.
V miske si zmiesame kokosove mlieko, sojovu omacku a trosku sezamoveho oleja ochutime (v azijskej kuchyni vzdy pridaju aj spetku cukru).
Nalev pridame do woku a prevarime a poriadne premiesame, posledne dame - ozdobime zvyskom jarnej cibulky a cerstvych koriandrovych listkov.