Chlapská chuťovka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na vaření:
asi 1 kg vyššího hezky prorostlého bůčku nebo i krkovičky
14-15 stroužků česneku
5 bobkových listů
5 kuliček nové koření
přibližně 1,5 lžíce soli
Na polití - kašička:
10 stroužků česneku
l lžičku pepře (mletý)
l lžičku mleté sladké papriky
na špičku nože chilli
5 - 6 kapek Worchesteru
trochu pálivé papriky (záleží na vás jak mátě rádi pikantní maso)

Postup přípravy receptu

  1. Dám vařit maso s česnekem (oloupaný-celý) novým kořením, bobkovým listem a solí. Vařím v papiňáku, je to uvařené dříve.

  2. Pokud se mi vaří maso, připravím si kašičku na potření, která se skládá z 10 prolisovaných česneků, také záleží na velikosti, někdy dám i 12. Přidám pepř, slad. papriku, chilli, worcestr a na špičku nože pálivou papriku.

  3. Měkké maso vyjmeme, eventuálně vykostíme. Odebereme z vývaru 6-8 lžic, přidám k prolisovanému česneku a ostatním surovinám. Vznikne nám kašička, kterou potíráme vyjmuté maso. Ještě teplé, potřené, zabalíme do alobalu a v chladu ponecháme alespoň 4-5 hod. Ale čím déle, tím lépe. Je výborné i po pěti dnech. K tomu dobře vychlazené pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!