Jahodový koláč se sněhovou peřinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 7 žloutků
- citrónová kůra
- vanilkový cukr
- (sníh ze 7 bílků)
- špetka soli
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- rybízová marmeláda
- větší čerstvé jahody
- sníh ze 4-5 bílků
- špetka soli
- 100 g moučkového cukru
- 70 g nahrubo sekaných ořechů
Postup Jahodový koláč se sněhovou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a mouku s práškem do pečiva.
Pečeme na vymazaném, moukou vysypaném plechu ve středně teplé troubě asi 20 - 25 minut.
Upečený teplý piškot potřeme rybízovou marmeládou, hustě poklademe čerstvými jahodami (pokud jsou hodně velké, rozpůlíme je a klademe řezem dolů) a potřeme tuhým sněhem z bílků.
Povrch posypeme krájenými ořechy a dáme do trouby zapéci. Hotový koláč necháme zchladnout a nakrájíme. Podáváme vychlazený.