Jahodový koláč se sněhovou peřinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
250 g moučkového cukru
7 žloutků
citrónová kůra
vanilkový cukr
(sníh ze 7 bílků)
špetka soli
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Náplň:
rybízová marmeláda
větší čerstvé jahody
sníh ze 4-5 bílků
špetka soli
100 g moučkového cukru
70 g nahrubo sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a mouku s práškem do pečiva.

  2. Pečeme na vymazaném, moukou vysypaném plechu ve středně teplé troubě asi 20 - 25 minut.

  3. Upečený teplý piškot potřeme rybízovou marmeládou, hustě poklademe čerstvými jahodami (pokud jsou hodně velké, rozpůlíme je a klademe řezem dolů) a potřeme tuhým sněhem z bílků.

  4. Povrch posypeme krájenými ořechy a dáme do trouby zapéci. Hotový koláč necháme zchladnout a nakrájíme. Podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!