Pečená vepřová plec s karotkou a bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
1 velká cibule
1 kg karotky
250 ml mrkvové šťávy 100%
sůl
olivový olej
máslo
cukr
bílý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Dobře maso s kořením promneme a dáme do pekáče společně s na hrubo nakrájenou cibulí.

  2. Podlijeme 3 dl vody a pečeme zakryté do změknutí masa. Posledních 20-30 minut pečeme na barvu bez zakrytí.

  3. Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a 100 g plátek másla. Po rozpuštění másla přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku a zprudka opečeme.

  4. Po krátké chvilce přidáme jednu lžící krystalového cukru, osolíme, opepříme bílým pepřem a podlijeme čtvrt litrem za studena lisované 100 % mrkvové šťávy. Promícháme a necháme dusit na mírném plameni pod pokličkou.

  5. Když už jsou plátky mrkve skoro měkké tak v trošce vody rozmícháme jednu lžíci hladké mouky a vlijeme k mrkvi, a za častého míchání necháme na mírném plameni cca 10 minut provařit. Hotovou mrkev dochutíme oříškem másla, pro zjemnění a lesk omáčky. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!