Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králík
- 200 g slaniny
- sůl, pepř
- 1 palička česneku
- 3–4 snítky rozmarýnu
- Hořčičná omáčka:
- 250 ml zeleninového vývaru
- 3–4 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř
- 60 ml smetany
- šťáva z jednoho citronu
Postup Pečený králík s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší.
Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem.
Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem.
Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl, podle velikosti králíka.
Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.