Balkánské Souvlaki
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 kg kuřecího masa (prsa)
- 1 dl olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 15 g kořenící směs MIX for Souvlaki (dovoz Řecko - nebo drcené chilli papričky, bílý a černý pepř, oregano, bazalka)
- sůl
Postup Balkánské Souvlaki
Postup přípravy receptu
-
Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.
Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků).
Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4 - 6 hodin.
Po uvedené době si připravíme kovové jehlice, nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky a opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Jde o velmi pikantní pokrm. Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.