Balkánské Souvlaki

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg kuřecího masa (prsa)
1 dl olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
15 g kořenící směs MIX for Souvlaki (dovoz Řecko - nebo drcené chilli papričky, bílý a černý pepř, oregano, bazalka)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do připravené misky si dáme olej a citronovou šťávu – společně ušleháme a po spojení přidáme směs na Souvlaki a lžičku soli. Vše ještě dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.

  2. Mezitím si kuřecí prsa nakrájíme na širší proužky (z jednoho prsa šikmým řezem cca 5-6 proužků).

  3. Kořeněnou směs v misce smícháme s nakrájeným kuřecím masem a necháme marinovat cca 4 - 6 hodin.

  4. Po uvedené době si připravíme kovové jehlice, nebo špejle a napichujeme proužky masa podélně do tvaru vlnovky a opékáme buďto na grilu nebo v domácích podmínkách použijeme steakovou grilovací pánev. Jde o velmi pikantní pokrm. Originální přílohou je chléb pita, ale lze použít jako u nás opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!