Kynuté koláče s drobenkou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 30 g cukru krupice
- 100 g másla či Hery
- 50 g sádla
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
- 2 žloutky
- 250 ml mléka
- 50 g rozpuštěného másla na potření
- Náplň např.
- švestková povidla
- tvarohová:
- 1 tvaroh
- 1 vejce
- lžíce solamylu
- cukr moučka (podle chuti)
- maková:
- 2 hrnky mletého máku
- mléko
- cukr (dle chuti)
- lžíce povidel
- lžička skořice
- drobenka:
- 1 hrnek polohrubá mouka
- 1/2 hrnku cukr krupice
- 50-60 g másla
Postup Kynuté koláče s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí.
Necháme vymíchat a vykynout, poté rozdělíme na 30 dílů, z každého vytvarujeme placičku, kterou potřeme rozpuštěným máslem, dáme nádivku (mák, povidla, tvaroh), posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C dozlatova.
Náplň tvarohová: tvaroh, vejce, solamylu a cukr smíchat. Maková: mák svařit v troše mléka doměkka (mléko opatrně přilévat podle hustoty), vmíchat povidla, cukr, skořici.
Drobenka: mouku, máslo a cukr promnout a rozdrobit