Kynuté koláče s drobenkou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
30 g cukru krupice
100 g másla či Hery
50 g sádla
1/2 lžíce citronové šťávy
špetka soli
2 žloutky
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla na potření
Náplň např.
švestková povidla
tvarohová:
1 tvaroh
1 vejce
lžíce solamylu
cukr moučka (podle chuti)
maková:
2 hrnky mletého máku
mléko
cukr (dle chuti)
lžíce povidel
lžička skořice
drobenka:
1 hrnek polohrubá mouka
1/2 hrnku cukr krupice
50-60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí.

  2. Necháme vymíchat a vykynout, poté rozdělíme na 30 dílů, z každého vytvarujeme placičku, kterou potřeme rozpuštěným máslem, dáme nádivku (mák, povidla, tvaroh), posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C dozlatova.

  3. Náplň tvarohová: tvaroh, vejce, solamylu a cukr smíchat. Maková: mák svařit v troše mléka doměkka (mléko opatrně přilévat podle hustoty), vmíchat povidla, cukr, skořici.

  4. Drobenka: mouku, máslo a cukr promnout a rozdrobit


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!