Černé duše
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 100 - 150 g medu (nebo práškového cukru)
- 50 g změklého másla
- 125 g strouhané tmavé čokolády (například na vaření)
- 3 vejce
- mletý hřebíček - špetičku
- citronová kůra
- špetička soli
Postup Černé duše
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí vytvoříme těsto. Měla jsem asi větší vejce, musela jsem ještě přidávat mouku, dost se to lepilo. Příště nechám těsto do druhého dne odležet, dnes jsem potřebovala upéct rychle, aby dcery měly co s sebou do školy.
Po částech rozvalujeme, vykrajujeme dušičky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Hlídat, aby dušičky nebyly černé příliš:D
Po vychladnutí můžeme dozdobit bílou polevou.