Černé duše

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g hladké mouky
100 - 150 g medu (nebo práškového cukru)
50 g změklého másla
125 g strouhané tmavé čokolády (například na vaření)
3 vejce
mletý hřebíček - špetičku
citronová kůra
špetička soli

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vytvoříme těsto. Měla jsem asi větší vejce, musela jsem ještě přidávat mouku, dost se to lepilo. Příště nechám těsto do druhého dne odležet, dnes jsem potřebovala upéct rychle, aby dcery měly co s sebou do školy.

  2. Po částech rozvalujeme, vykrajujeme dušičky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Hlídat, aby dušičky nebyly černé příliš:D

  3. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!