Kynuté koláče bez kynutí s kokosovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
125 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
špetka soli
2 žloutky
necelých 100 ml oleje
náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
citrónová šťáva
citronová kůra
drcená vanilka
libovolná marmeláda
drobenka:
75 g strouhaného kokosu
75 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
30 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto.

  2. Na náplň vyšleháme tvaroh s vejcem, citrónovou kůrou a špetkou vanilky, dochutíme citrónovou šťávou. Marmeládu (podle konzistence) vmícháme přímo do tvarohu nebo použijeme jako horní náplň.

  3. Nakonec zpracujeme na drobenku kokos s cukrem, rumem a změklým máslem.

  4. Těsto rozpůlíme a roztlačíme nebo rozválíme na dva plechy do tvaru koláče. Potřeme připravenou náplní, případně ještě polijeme marmeládou a bohatě posypeme drobenkou. Okraje koláčů lehce potřeme olejem.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut do zezlátnutí okrajů. Pokud nám během pečení začne kokos příliš hnědnout, přikryjeme střed koláče alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!