Kynuté koláče bez kynutí s kokosovou drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 125 ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 vanilkový cukr
- 250 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 žloutky
- necelých 100 ml oleje
- náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- citrónová šťáva
- citronová kůra
- drcená vanilka
- libovolná marmeláda
- drobenka:
- 75 g strouhaného kokosu
- 75 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 30 g másla
Postup Kynuté koláče bez kynutí s kokosovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto.
Na náplň vyšleháme tvaroh s vejcem, citrónovou kůrou a špetkou vanilky, dochutíme citrónovou šťávou. Marmeládu (podle konzistence) vmícháme přímo do tvarohu nebo použijeme jako horní náplň.
Nakonec zpracujeme na drobenku kokos s cukrem, rumem a změklým máslem.
Těsto rozpůlíme a roztlačíme nebo rozválíme na dva plechy do tvaru koláče. Potřeme připravenou náplní, případně ještě polijeme marmeládou a bohatě posypeme drobenkou. Okraje koláčů lehce potřeme olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut do zezlátnutí okrajů. Pokud nám během pečení začne kokos příliš hnědnout, přikryjeme střed koláče alobalem.