Špagetová dýně s rajčatovo-medovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme 400 g uvařené)
1 cibule
2 stroužky česneku
150 g rajčatového pyré
3-4 lžíce vody
200 ml kysané smetany
2 lžíce medu
tvrdý sýr
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme pyré, vodu, čierne korenie a soľ a varíme 5 minút.

  3. Odstavíme z ohňa, pridáme med a smotanu, premiešame a dáme opäť na sporák. Necháme prejsť varom, viac nevaríme.

  4. Omáčkou prelievame špagetovú dyňu na tanieroch.

  5. Nakoniec posypeme na vločky nastrúhaným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!