Špagetová dýně s rajčatovo-medovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme 400 g uvařené)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g rajčatového pyré
- 3-4 lžíce vody
- 200 ml kysané smetany
- 2 lžíce medu
- tvrdý sýr
- pepř
- sůl
Postup Špagetová dýně s rajčatovo-medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujeme (vydlabeme pohybom vidličky špagety). Zvyšok dyne, ktorý nespotrebujeme, uchovávame v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme pyré, vodu, čierne korenie a soľ a varíme 5 minút.
Odstavíme z ohňa, pridáme med a smotanu, premiešame a dáme opäť na sporák. Necháme prejsť varom, viac nevaríme.
Omáčkou prelievame špagetovú dyňu na tanieroch.
Nakoniec posypeme na vločky nastrúhaným syrom.