Brambory přelité jogurtovou omáčkou se dvěma druhy hub
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 2 hrsti sušených hub
- 250 g žampionů
- 150 g bílého řeckého jogurtu
- 150-200 ml kuřecího vývaru
- 1 větší šalotka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- špetka cukru
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
Postup Brambory přelité jogurtovou omáčkou se dvěma druhy hub
Postup přípravy receptu
-
Sušene houby namočíme půl hodiny předem do teplé vody. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Můžeme je taky uvařit ve slupce a potom oloupat.
Nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na másle. Přidáme nakrájené žampiony a namočené houby. Chvíli restujeme a podlijeme je lehce vodou z namočených hub.
Přidáme všechno koření a dusíme cca 10 minut. Přisypeme mouku, zamícháme a zalijeme vývarem. S občasným mícháním vaříme dalších asi 10 minut.
Trochu omáčky odebereme a smícháme s jogurtem. Jogurt vmícháme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme špetkou cukru a na talíři ji přeléváme na horké brambory.