Bramborová polévka - rychlovka
Recepty, PolévkySuroviny
- 7-8 brambor, velkých asi jako pěst
- Mahá - směs koření od českých zemědělců
- 1 houbový hříbkový masox (kostička)
- 1 půlku zeleninového gelu - nebo celý, dle chuti
- sušený medvědí česnek - dle chuti
- sušená majoránka - dle chuti
- pálivá prášková paprika - dle chuti
- 2 l vody, dle potřeby
- olivový olej - nebo jiný, dle chuti
Postup Bramborová polévka - rychlovka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kousky, já je 2x oplachuji vodou a teprve potom normálně doplním vodou, asi centimetr nad brambory. Přidáme jen mahá koření a necháme vařit.
Když jsou brambory tak akorát, přidáme ještě asi 5 cm horké vody do výšky nad brambory, aby nebyla polévka příliš hustá. Také přidáme masox i gel a vaříme, až se některé brambory málem rozpadají. Takže jim kvedlačkou ještě pomůžeme a tím slabou polovinou brambor polévku zahustíme.
Ještě přidáme sušený česnek s majoránkou, promnutou v dlani. Nezapomeneme ani na pálivou papriku a jen minutku povaříme a vypneme zdroj energie. Nakonec přidáme olivový olej s česnekem, pro zjemnění a zvýraznění chuti.