Bramborová polévka - rychlovka

Recepty, Polévky

Suroviny

7-8 brambor, velkých asi jako pěst
Mahá - směs koření od českých zemědělců
1 houbový hříbkový masox (kostička)
1 půlku zeleninového gelu - nebo celý, dle chuti
sušený medvědí česnek - dle chuti
sušená majoránka - dle chuti
pálivá prášková paprika - dle chuti
2 l vody, dle potřeby
olivový olej - nebo jiný, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kousky, já je 2x oplachuji vodou a teprve potom normálně doplním vodou, asi centimetr nad brambory. Přidáme jen mahá koření a necháme vařit.

  2. Když jsou brambory tak akorát, přidáme ještě asi 5 cm horké vody do výšky nad brambory, aby nebyla polévka příliš hustá. Také přidáme masox i gel a vaříme, až se některé brambory málem rozpadají. Takže jim kvedlačkou ještě pomůžeme a tím slabou polovinou brambor polévku zahustíme.

  3. Ještě přidáme sušený česnek s majoránkou, promnutou v dlani. Nezapomeneme ani na pálivou papriku a jen minutku povaříme a vypneme zdroj energie. Nakonec přidáme olivový olej s česnekem, pro zjemnění a zvýraznění chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!