Karbanátky z tresky s kysaným zelím
Recepty, RybySuroviny
- 500 g filetů z tresky
- 200 g kysaného zelí
- 1 menší mrkev
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 1 lžíce smetany
- 2 lžíce bramborového škrobu
- olej
Postup Karbanátky z tresky s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Filety umeleme na masovém strojku. Zelí vymačkáme od přebytečné šťávy a nadrobno přesekáme. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zelí s mrkví necháme asi 5 minut restovat, pak vypneme a necháme trochu zchladnout.
K mletému rybímu masu přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zchladlé zelí s mrkví, lžíci smetany, vejce a bramborový škrob. Směs osolíme a opepříme. Vlhkýma rukama tvoříme karbanátky, dobře je zmáčkneme, aby držely pohromadě a zvolna usmažíme na oleji.