Kynuté knedlíky trochu jinak

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 kg hrubé mouky
necelý 1/2 l mléka
3 dkg droždí
2 dkg cukru
1 vejce
lžíce soli
Švestková povidla nebo ovoce
1 sáček krému na dukátové buchtičky
1/2 l mléka
2 lžíce cukru
mletý mák
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme se solí do mísy, přilijeme droždí vykynuté v teplém mléce s cukrem, přidáme vejce a vypracujeme tuhé hladké těsto, které necháme vykynout.

  2. Pak vykrajujeme lžící kousky asi jako střední jablko, v ruce uválíme bochánky a klademe na pomoučněný vál. Necháme asi 15 minut kynout.

  3. Potom z nich tvoříme placičky, plníme švestkovými povidly nebo ovocem a dobře uzavřeme.

  4. Knedlíky dáváme vařit do osolené vroucí vody,aby volně plavaly.

  5. Vaříme je přikryté 5 minut, otočíme a vaříme odkryté zase 5 minut.

  6. Vyndáváme a hned propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se.

  7. Krém uvaříme dle návodu na sáčku.

  8. Knedlíky dáme na talíř, polijeme krémem a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!