Kynuté knedlíky trochu jinak
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 kg hrubé mouky
- necelý 1/2 l mléka
- 3 dkg droždí
- 2 dkg cukru
- 1 vejce
- lžíce soli
- Švestková povidla nebo ovoce
- 1 sáček krému na dukátové buchtičky
- 1/2 l mléka
- 2 lžíce cukru
- mletý mák
- cukr
Postup Kynuté knedlíky trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme se solí do mísy, přilijeme droždí vykynuté v teplém mléce s cukrem, přidáme vejce a vypracujeme tuhé hladké těsto, které necháme vykynout.
Pak vykrajujeme lžící kousky asi jako střední jablko, v ruce uválíme bochánky a klademe na pomoučněný vál. Necháme asi 15 minut kynout.
Potom z nich tvoříme placičky, plníme švestkovými povidly nebo ovocem a dobře uzavřeme.
Knedlíky dáváme vařit do osolené vroucí vody,aby volně plavaly.
Vaříme je přikryté 5 minut, otočíme a vaříme odkryté zase 5 minut.
Vyndáváme a hned propícháme špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se.
Krém uvaříme dle návodu na sáčku.
Knedlíky dáme na talíř, polijeme krémem a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem.