Mrkvovo-cizrnová polévka s kari a čerstvým zázvorem
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 středně velkých mrkví
- 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
- cca 7 mm silné kolečko zázvoru
- 1/2 - 1 ČL kari koření (dle chuti)
- cca 350 ml vývaru (zeleninový, slepičí)
- sušený či čerstvý tymián dle chuti
- 5 - 15 cl mléka (dle toho, jak moc je směs před mixováním hustá)
- zakysaná smetana
- dýňová semínka
Postup Mrkvovo-cizrnová polévka s kari a čerstvým zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (nebo nastrouháme) a dáme vařit spolu s vývarem, kari kořením, tymiánem a pokrájeným oloupaným zázvorem. Vaříme 10 minut, poté přidáme slitou cizrnu a vaříme dalších 10 minut.
Přidáme mléko a rozmixujeme dohladka. Je-li polévka příliš hustá, přidáme trochu mléka či vývaru.
Servírujeme s 1 - 2 PL zakysané smetany a několika dýňovými semínky. Kdo má rád, přidá si krutony.