Moravské křupavé chipsy

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg vepřové kůže bez tuku
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kůži, která je zcela zbavena tuku a je zcela hladká, tedy bez štětin, nebo jejich zbytků, nakrájíme na proužky 6 x 1,5 cm.

  2. Vložíme do mísy a promícháme poctivě se solí, pepřem a kdo chce pikantoš“ tak s troškou chilli.

  3. Na plech dáme pečící papír a rozprostřeme ochucenou kůži. Povrch přikryjeme nejlépe nějakou hustší“ mřížkou, jelikož v troubě začne kůže poskakovat.

  4. Pečeme, dokud není kůže zcela pokryta puchýřky, je zlatavá a zcela křupavá.

  5. Podáváme k pivu či vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!