Salát z hlávkového zelí, mrkve a okurky

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 hlávkového zelí
1 větší mrkev
1 salátová okurka
1 tatarka 250 ml
1 lžička cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy a posypeme solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet asi tak 15 minut. Zelí pustí trošku šťávy.

  2. Pak nastrouhám mrkev a okurku. Záleží na vás jak silnou chcete, já strouhám na jemno.

  3. Přidám k zelí a promíchám.

  4. Nakonec přidám tatarku, pořádně promíchám a dám do ledničky odležet - ale nemusíte.

  5. Podáváme buď k masu, rizotu, zapečeným flíčkům a tak dále. Nebo my to jíme i jen tak s bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!