Nepečené koblížky
Recepty, CukrovíSuroviny
- TĚSTO:
- 1 vrchovatý šálek jemně mletých mandlí
- 1 šálek ovesné mouky (rozemleté vločky)
- 1 šálek datlí – předem namočených (cca 2-3 hod)
- 1-2 lžičky skořice
- 2-3 lžíce kakaa
- KRÉM:
- 1 šálek Kešu – namočených předem asi na 2 hodiny
- 2 lžíce Tahini (sezamová pasta - nemusí být)
- 2 lžíce sladidla
- pár kapek citronu
- 1 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1/2 banánu
Postup Nepečené koblížky
Postup přípravy receptu
-
Datle přecedíme a rozmixujeme v mixéru na kaši. Smícháme ostatní ingredience a přidáme k nim datlovou směs. Vytvoříme těsto. Chvíli ho propracováváme, aby se spojilo. Z těsta tvoříme donuty.
Na krém vše dohromady rozmixujeme a přiléváme vodu, abychom dostali lehce tekutou konzistenci. Naléváme na donuty a zdobíme nasekanými kakaovými boby.