Nepečené koblížky

Recepty, Cukroví

Suroviny

TĚSTO:
1 vrchovatý šálek jemně mletých mandlí
1 šálek ovesné mouky (rozemleté vločky)
1 šálek datlí – předem namočených (cca 2-3 hod)
1-2 lžičky skořice
2-3 lžíce kakaa
KRÉM:
1 šálek Kešu – namočených předem asi na 2 hodiny
2 lžíce Tahini (sezamová pasta - nemusí být)
2 lžíce sladidla
pár kapek citronu
1 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
1/2 banánu

Postup přípravy receptu

  1. Datle přecedíme a rozmixujeme v mixéru na kaši. Smícháme ostatní ingredience a přidáme k nim datlovou směs. Vytvoříme těsto. Chvíli ho propracováváme, aby se spojilo. Z těsta tvoříme donuty.

  2. Na krém vše dohromady rozmixujeme a přiléváme vodu, abychom dostali lehce tekutou konzistenci. Naléváme na donuty a zdobíme nasekanými kakaovými boby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!