Celozrnné těsto na pizzu
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vlažné vody
- 7 lžic olivového oleje (nemusí být Extra Virgin), stačí levnější lisovaný ze zbytků po Virgin nebo slunečnicový
- 300 g směsi na přípravu celozrnného chleba nebo celozrnnou pšeničnou mouku
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 sáček suchého droždí
Postup Celozrnné těsto na pizzu
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáváme postupně asi 250 ml vody, olej, celozrnnou směs, sůl, hladkou mouku, do ní uděláme důlek. Vsypeme do něj cukr a droždí a zbytek vlažné vody. Jemně droždí a cukr promícháme a necháme 10 minut udělat kvásek.
Potom vložíme do pekárny a zapneme program Těsto.
Hotové těsto rozdělíme na 4 díly (pro kruhové pizzy 30 cm) a rozválíme na tenké placky. Obložíme dle vlastní představy.