Malinový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
140 g másla
70 g moučkového cukru
1 žloutek
špetka soli
citronová kůra
Náplň:
1 kostku tvarohu
1 zakysanou smetanu 16%
1 vanilkový pudink
2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
Dále:
350 g mražených malin
Drobenka:
50 g másla
2-3 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a dáme na 30 minut do ledničky. Troubu zapneme na 170 ° C. Zatím smícháme tvaroh, smetanu, pudink, oba cukry a 2 žloutky. Do této směsi zlehka vmícháme ze všech 3 bílků ušlehaný pevný sníh.

  2. Z uvedených surovin uděláme drobenku a maliny necháme trochu povolit. Z papíru vystřihneme kruh o 1,5 cm větší, než průměr koláčové formy a na něm vyválíme odpočaté těsto.

  3. Těsto vložíme do formy tak, aby byly zvednuté okraje, potřeme náplní a na ni poklademe maliny. Povrch posypeme drobenkou a koláč vložíme do trouby. Pečeme asi 35-40 minut podle trouby. Zchladlý koláč lehce poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!