Tatarák z pečeného celeru

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 bulva středně velkého celeru
2 lžíce kečupu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce worchestru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majolky
1 jarní cibulka
1 lžička sladké papriky
feferon podle chuti (nemusí být)
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i vychladnout.

  2. Upečený celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.

  3. Přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme uležet na chvíli do lednice.

  4. Podáváme na topinkách, dobře potřených česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!