Tatarák z pečeného celeru
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 bulva středně velkého celeru
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worchestru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce majolky
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička sladké papriky
- feferon podle chuti (nemusí být)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup Tatarák z pečeného celeru
Postup přípravy receptu
-
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i vychladnout.
Upečený celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.
Přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme uležet na chvíli do lednice.
Podáváme na topinkách, dobře potřených česnekem.