Kapusta s pohankou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

8-10 listů kapusty
1 cibule
3 i více stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
zeleninový bujon Natur
200 ml pohankové lámanky
1 lžíce lahůdkového droždí (není nutné)
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vrchní tmavé listy kapusty jsem odstranila a nechala na jiné použití. Světlejší listy kapusty omyjeme, necháme okapat a vyřízneme tvrdé části řapíků. Pohanku propláchneme, scedíme a dáme do uzavíratelné misky. Zalijeme ji 300 ml vroucí vody a zakryté dáme do peřin na cca 20 minut. Pohanku není třeba vařit, zbytečně se ničí důležité živiny.

  2. Do wok nebo hlubší pánve dáme na olej zesklovatět nasekanou cibuli. Na nudličky nakrájenou kapustu přidáme k cibuli, promícháme, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Vložíme 1 kostičku Natural (neobsahuje žádné škodlivé látky, ale pokud nepoužijeme, tak nezapomeneme osolit) a dusíme bez poklice.

  3. Pokud zůstala trocha vývaru v kapustě, zakryjeme vše poklicí a necháme pohanku ještě nasáknout. Na závěr přidáme pepř a 1 lžíci lahůdkového droždí, není nutné, ale je velmi zdravé i chutné. Místo pohanky lze kapustu udělat s kuskusem, ten vsypeme rovnou k hotové kapustě a zakryté necháme ještě 5 minut. Ozdobíme čerstvými ředkvičkami i lístky nebo nahrubo strouhanou mrkví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!