Rajčatová salsa
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 6-8 švestkových rajčat
- 1/2 cibule (ideálně bílé)
- 1 červená chilli paprička (podle pálivosti konkrétní odrůdy doporučuji vyndat semínka)
- 1/2 hrnku nasekané hladkolisté petržele
- citronová šťáva z jednoho citronu (či podle chuti)
- sůl
- tortilla chipsy k podávání
Postup Rajčatová salsa
Postup přípravy receptu
-
Z rajčat vykrojíme bubáky“ a nasekáme je na drobné kostičky.
Cibuli jemně nasekáme, stejně tak chilli papričku (semínka z ní vyndáme následujícím způsobem: papričku podélně rozkrojíme, vezmeme čajovou lžičku, a celý pás semínek lžičkou seškrábneme).
Vše smícháme dohromady, přidáme nasekanou petržel, citron a sůl podle chuti. Zamícháme a můžeme podávat.