Vepřové droby (srdce, játra) na slanině
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 vepřové srdce
- 1/2 kg vepřová játra
- 1 cibule
- 3/4 litru vývaru z kostí
- 15 dkg uzené slaniny
- vepřové sádlo
- hladká mouka
- pepř
- sůl
- drcený kmín
Postup Vepřové droby (srdce, játra) na slanině
Postup přípravy receptu
-
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme dozlatova.
Srdce a játra nakrájíme na stejné nudličky. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud není vše měkké. Asi tak 45 minut.
Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k drobům. Lehce společně provaříme 15 minut.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.