Kakaová buchta z podmáslí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 3 lžíce tmavého kakaa
- 1 hrnek cukru
- 3/4 hrnku oleje
- 2 vejce
- 2 hrnky podmáslí
- Krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- moučkový cukr (na dochucení)
Postup Kakaová buchta z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme všechny suché suroviny a přidáme tekuté. Pořádně promícháme ručním šlehačem. Když by bylo těsto moc husté, přidáme ještě podmáslí.
Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme. Pečeme na 180° cca 25 minut.
Po vychladnutí potřeme krémem a můžeme posypat Grankem.