Zeleninový koláč s klobáskami a vejci
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1/2 chlazeného celozrnného listového těsta (koupila jsem v Bille, je super)
- 350 g mražená zelenina směs (mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1 zakysaná smetana (150 ml)
- 2 vejce
- 10 nožiček tenké bavorské klobásky
- tymián
- rozmarýn
- česnek
- sůl
- pepř
- 4 vejce (nemusí být)
Postup Zeleninový koláč s klobáskami a vejci
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.
Mezitím podusíte nebo na páře uvaříte zeleninu (přiznávám bez mučení že ji postupně doměkka projedu v mikrovlnce).
Lehce zchladlou vmícháte do mísy, kde jste prošlehali zakysanku a dvě vajíčka se solí a česnekem.
Do směsi přidáte bylinky a vylijete do formy.
Povrch vyplníte klobáskami, do mezer můžete (ale nemusíte) vyklepnete syrová vajíčka.
Troubu ztlumíte na 170 st. a upečete - trvá to cca 15 minut. Je dobré i studené, poslouží jako hezky barevný předkrm - u nás jako hlavní jídlo:D