Květákové karbanátky a šišky se smaženou rukolou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velký květák
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 a půl PL solamylu
- strouhanka
- sezamová semínka
- olej
- sůl
- pepř
- muškátový květ
- libeček nebo petrželka
- hrst rukoly
- 1 lžička sojové omáčky (nemusí být)
- olej na smažení
Postup Květákové karbanátky a šišky se smaženou rukolou
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout, rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový květ, špetku kurkumy, solamyl, strouhanku a nasekanou petrželku nebo libeček. Dobře promícháme.
Mokrou rukou uděláme placičky nebo šišky a obalíme ve strouhance. Posypeme sezamovým semínkem a dáme na plech s pečicím papírem (pokapaným olejem) péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova z obou stran. Podáváme se smaženou rukolou.
Rukolu opláchneme, můžeme ji vlhkou zakápnout sojovou omáčkou (ale není potřeba, má dost kořeněnou chuť i bez toho), necháme oschnout a dáme smažit do rozpáleného oleje (fritovací hrnec) do křupava. Kuchyňským ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.