Květákové karbanátky a šišky se smaženou rukolou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velký květák
1 vejce
2 stroužky česneku
1 a půl PL solamylu
strouhanka
sezamová semínka
olej
sůl
pepř
muškátový květ
libeček nebo petrželka
hrst rukoly
1 lžička sojové omáčky (nemusí být)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout, rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový květ, špetku kurkumy, solamyl, strouhanku a nasekanou petrželku nebo libeček. Dobře promícháme.

  2. Mokrou rukou uděláme placičky nebo šišky a obalíme ve strouhance. Posypeme sezamovým semínkem a dáme na plech s pečicím papírem (pokapaným olejem) péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme do zlatova z obou stran. Podáváme se smaženou rukolou.

  3. Rukolu opláchneme, můžeme ji vlhkou zakápnout sojovou omáčkou (ale není potřeba, má dost kořeněnou chuť i bez toho), necháme oschnout a dáme smažit do rozpáleného oleje (fritovací hrnec) do křupava. Kuchyňským ubrouskem odsajeme přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!