Domácí chilli omáčka
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 750 g rajčat
- 600 g beraních rohů, popř. silnějších chilli papriček do 100 000 SHU
- 200 g sladké papriky
- 8 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 400 g cibule
- 1,2 litru vody
- 0,4 litru octa
- 2x rajský protlak (cca 2x 140 g)
- 3 lžíce oleje na pánvici
Postup Domácí chilli omáčka
Postup přípravy receptu
-
Feferony nakrájíme na pásky cca 1 cm, cibuli nakrájíme nadrobno. Do velké pánvice dáme olej, dále pak feferony, cibuli, prolisovaný česnek a osolíme. Restujeme cca 15 minut naplno a mícháme.
Pak přesypeme do velkého hrnce obsah pánvice, přidáme rajčata nakrájená nadrobno, vodu a cukr. Vaříme cca 20 minut a nebo do vypaření vody.
Do hrnce přidáme ocet, rajský protlak a promícháme. Necháme 5 minut vychladit ve vodě. Pak směs rozmixujeme. V troubě předehřejeme sklenice, do kterých pak omáčku plníme. Nakonec sterilizujeme v zavařovacím hrnci 20 minut a máme hotovo. Vydrží nejméně rok ve sklepě. Po otevření uchovávat v lednici a spotřebovat do měsíce:)