Vepřová panenka s nivou a brusinkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g Vepřové panenky (váha nemusí být přesně)
- 100 g Sýru niva
- 120 g Brusinek (Kompot NE!)
- 15 dkg Anglické slaniny
- Bylinková marináda (můžete si udělat i domácí)
- 1 kostka bujónu
- 400 g Listového špenátu
- 1 malá šalotka
- 100 ml smetany
- sůl
Postup Vepřová panenka s nivou a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády.
Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a nadrobený sýr niva. Kapsu zavřene a svážeme provázkem (aby se nám to nerozjelo;Naplněnou panenku položíme do pekáče, podlejeme vodou,dáme do něj bujón a poházíme do pekáče zbytek brusinek. Přikrejeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby péct. Po 25 minutách alobal sundáme a pečeme ze všech stran, asi 10 minut před koncem pečení položíme anglickou slaninu na hřbet panenky.
Na pánev nalejeme trochu oleje a dáme na ní nakrájenou cibulku. Až bude cibulka zkleněná dáme na ní mražený listový špenát. Nalejeme smetanu a dochutíme solí.(nebo kořením).
Panenka už se dopekla,nandáme na talíř s brambory a špenátem.