Krůtí kousky na pánvi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g krůtích prsou
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžička tekutého polévkového koření
- 1 cibule
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 100 ml vody
Postup Krůtí kousky na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky.
V oleji rozmícháme sůl, pepř, sójovou a worčestrovou omáčku, mletou papriku, kečup a polévkové koření.
Maso nakrájíme na menší kousky, promícháme se směsí a nakonec vmícháme cibuli. Směs necháme odležet do druhého dne.
V pánvi na rozehřátém oleji maso orestujeme do měkka.
Ve studené vodě rozmícháme škrob, přilijeme k masu a omáčku svaříme do požadované hustoty. Krůtí kousky na pánvi podáváme s hranolky.