Fazole s jablky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g bílých fazolí
50 g jablek
5 g másla
50 g cibule
10 g hladké mouky
vývar z masoxu
kari
sůl podle chuti
popřípadě lžička octu
1-2 kuličky umělého sladidla

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka.

  2. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme.

  3. Pak přidáme lžíci hladké mouky, necháme mírně zežloutnout a zalijeme cca 2 a 1/2 dcl vývaru.

  4. Přidáme fazole, provaříme, osolíme, můžeme okyselit octem, osladit umělým sladidlem. Podáváme s pečeným masem-kýta, plec, kuře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!