Bavlněná polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l hovězího vývaru (nebo kuřecího)
3 lžíce polohrubé mouky
2 plátky Lopenické slaniny
100 g smetany 33% (1/2 malého kelímku)
2 syrová vejce
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V misce dokonale smícháme uvedené množství mouky, smetany a vejce ve středně hustou hladkou směs.

  2. V hrnci uvedeme do varu vývar zvolený dle naší chuti. Dobře promíchanou směs vlijeme za stálého míchání do vařícího vývaru a necháme cca 10 minut provařit. Krátce před koncem provaření přidáme na jemno nasekané čerstvé lístky petržele.

  3. Na rozpálenou malou pánev dáme na jemné nudličky nakrájenou Lopenickou slaninu a necháme opéct do křupava. Při servírování posypeme polévku nudličkami křupavé Lopenické slaniny a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!