Kuřecí křídla s pak choi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích křídel (na 2 porce)
- 2 ks pak choi
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1,5 cm plátek másla
- zálivka
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžíce medu
- 1 limetka
- K podávání:
- zelená nať cibulky
- 1 chilli paprička
- dle chuti špetka soli
Postup Kuřecí křídla s pak choi
Postup přípravy receptu
-
Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme ústřicovou omáčku, drobně nasekaný zázvor, rozmačkaný česnek, med a šťávu z poloviny limetky. Vše zamícháme, přidáme 50-70 ml vody, necháme přejít varem a odstavíme.
Zapneme troubu na 200° C. Křídla očistíme, odstraníme špičky a v pánvi na oleji je opečeme dozlatova. Přendáme je do zapékací misky, promícháme se zálivkou a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut. Pokud bude zálivka ještě řídká, přendáme na plotýnku sporáku a necháme zredukovat do potřebné hustoty.
Na másle opečeme listy pak choi a servírujeme na nich položená křídla spolu s plátky zbylé limetky. Posypeme nasekanou natí cibulky a dle chuti chilli papričkou. Je možné lehce osolit špetkou soli, ale není to nutné. Jako příloha se skvěle hodí dušená rýže podávaná zvlášť v misce.