Kuřecí křídla s pak choi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích křídel (na 2 porce)
2 ks pak choi
2 lžíce kokosového oleje
1,5 cm plátek másla
zálivka
2 lžíce ústřicové omáčky
2 stroužky česneku
3 cm čerstvého zázvoru
1 lžíce medu
1 limetka
K podávání:
zelená nať cibulky
1 chilli paprička
dle chuti špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme ústřicovou omáčku, drobně nasekaný zázvor, rozmačkaný česnek, med a šťávu z poloviny limetky. Vše zamícháme, přidáme 50-70 ml vody, necháme přejít varem a odstavíme.

  2. Zapneme troubu na 200° C. Křídla očistíme, odstraníme špičky a v pánvi na oleji je opečeme dozlatova. Přendáme je do zapékací misky, promícháme se zálivkou a dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut. Pokud bude zálivka ještě řídká, přendáme na plotýnku sporáku a necháme zredukovat do potřebné hustoty.

  3. Na másle opečeme listy pak choi a servírujeme na nich položená křídla spolu s plátky zbylé limetky. Posypeme nasekanou natí cibulky a dle chuti chilli papričkou. Je možné lehce osolit špetkou soli, ale není to nutné. Jako příloha se skvěle hodí dušená rýže podávaná zvlášť v misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!