Těstoviny s onačejším mletým masem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 1 veliká cibule
- 3 - 4 stroužky česneku
- malá mrkev
- lžíce másla
- 150 ml bílého vína
- 400g konzerva rajčat
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- 200 - 250 ml šlehačky (smetany)
- kelímek bílého jogurtu
- strouhaný tvrdý sýr na zapečení
Postup Těstoviny s onačejším mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme vínem. Když je maso orestované a víno odpařené, přidáme konzervu rajčat, osolíme, ochutíme provensálským kořením a pepřem. Dusíme asi 40 minut, nakonec přimícháme šlehačku, jogurt a ještě pár minut povaříme. Zamícháme do uvařených těstovin, posypeme sýrem (já nesypu), zapečeme.