Těstoviny s onačejším mletým masem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 veliká cibule
3 - 4 stroužky česneku
malá mrkev
lžíce másla
150 ml bílého vína
400g konzerva rajčat
sůl
pepř
provensálské koření
200 - 250 ml šlehačky (smetany)
kelímek bílého jogurtu
strouhaný tvrdý sýr na zapečení

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev, přidáme maso, lžíci másla, necháme za stálého míchání propojit a zalijeme vínem. Když je maso orestované a víno odpařené, přidáme konzervu rajčat, osolíme, ochutíme provensálským kořením a pepřem. Dusíme asi 40 minut, nakonec přimícháme šlehačku, jogurt a ještě pár minut povaříme. Zamícháme do uvařených těstovin, posypeme sýrem (já nesypu), zapečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!