Kuře impregnované česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (nebo 4 stehna)
sůl
5 stroužků českého česneku
40 g másla
50 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře rozdělíme na 4 díly a po obou stranách vždy pečlivě potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme asi 1/2 hodiny stát a pak teprve dáme na pekáč s na kostičky nebo na plátky nakrájenou slaninou a máslem.

  2. Nejdříve podlijeme několika lžícemi vody, dusíme, pak teprve pečeme. Během pečení jednotlivé porce obracíme a poléváme šťávou. Tímto způsobem můžeme kuře připravovat v troubě, remosce, v tlakovém hrnci i v pomalém hrnci.

  3. Při přípravě kuřete v tlakovém hrnci: povrch ochuceného kuřete hned polijeme rozpuštěným máslem a slaninou, podlijeme vodou a upravujeme asi 20 minut.

  4. V pomalém hrnci: na dno dáme ochucené kuřecí díly a ty poklademe plátky másla a slaniny, podlijeme nejvýše 2 lžícemi vody (kuře pustí svojí šťávu, které je většinou dost - průběžně zkontrolujeme). Zapneme na druhý stupeň (high) a pomalíme asi dvě a třičtvrtě hodiny až tři hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!