Kuře impregnované česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuře impregnované česnekem - v troubě, tlakáči, v remosce i v PH
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuře rozdělíme na 4 díly a po obou stranách vždy pečlivě potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme asi 1/2 hodiny stát a pak teprve dáme na pekáč s na kostičky nebo na plátky nakrájenou slaninou a máslem.
Nejdříve podlijeme několika lžícemi vody, dusíme, pak teprve pečeme. Během pečení jednotlivé porce obracíme a poléváme šťávou. Tímto způsobem můžeme kuře připravovat v troubě, remosce, v tlakovém hrnci i v pomalém hrnci.
Při přípravě kuřete v tlakovém hrnci: povrch ochuceného kuřete hned polijeme rozpuštěným máslem a slaninou, podlijeme vodou a upravujeme asi 20 minut.
V pomalém hrnci: na dno dáme ochucené kuřecí díly a ty poklademe plátky másla a slaniny, podlijeme nejvýše 2 lžícemi vody (kuře pustí svojí šťávu, které je většinou dost - průběžně zkontrolujeme). Zapneme na druhý stupeň (high) a pomalíme asi dvě a třičtvrtě hodiny až tři hodiny.