Květák alá mozeček v parním hrnci

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

růžičky květáku
2x vejce
špetka pepře
troška Podravky (asi čajová lžička)
1x menší cibule
2x větší brambory
pažitka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do spodní misky parního hrnce (dále jen PaH) vložíme misku na rýži, do které na dno dáte nakrájenou cibuli na kostičky, na to poklademe růžičky květáku, posypeme Podravkou, lehce opepříme a posypeme bylinkami - petrželka, pažitka (nebo to, co máte rádi), nakonec zalijeme rozkvrdlanými vejci.

  2. Brambory jen omyté a nakrájené dáme do druhé misky a posypeme perželkou. Přiklopíme poklicí.

  3. Necháme pářit 35 minut, zamícháme květák a přidáme ještě 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!