Králík na smetaně po staročesku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g králičího masa
50 g uzené slaniny
2 lžíce octa
sůl
pepř
1 petržel
4 mrkve
200 g celeru
1 cibule
1 lžíce cukru
80 g sádla
2,5 dcl kysaná smetana
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
bobkový list
citrónová šťáva
cukr
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naložíme den předem. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a obložíme ho plátky slaniny.

  2. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, koření, ocet a cukr. Maso necháme odležet.

  3. Druhý den přidáme sádlo a za neustálého podlévání maso pečeme až změkne.

  4. Potom maso vyjmeme, vybereme koření, zeleninu propasírujeme.

  5. Přilijeme smetanu, zahustíme moukou a chvíli povaříme.

  6. Nakonec omáčku trochu osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a přidáme lžičku hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!