Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- 100 ml javorového sirupu
- 3 lžíce octa balsamico
- 1 lžíce hořčice
- 4 lžíce oleje
- 4 špetky soli
- 4 špetky mletého pepře
- Na zeleninu:zeleninku kterou máte radi v tomto případě
- ružičkova kapusta
- baby karotka
- maslo
- trocha olivoveho oleje
- sul
- pepř
- med
- petrzelka
Postup Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici.
Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků, které lehce naklepejte, osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji plátky masa opečte, z každé strany 3-4 minuty.
K masu přilijte připravenou omáčku, prohřejte a hned podávejte.
Glazovana zelenina. Zeleninu dle chuti uvaříme v osolene vode, scedíme a necháme lehce zchladnout.
V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivoveho oleje a zeleninku v opečeme, osolime, opepříme, přidáme nasekanou petrzelku a med.
Chvilicku nechame restovat a podavame.