Vepřové medailonky s glazovanou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
100 ml javorového sirupu
3 lžíce octa balsamico
1 lžíce hořčice
4 lžíce oleje
4 špetky soli
4 špetky mletého pepře
Na zeleninu:zeleninku kterou máte radi v tomto případě
ružičkova kapusta
baby karotka
maslo
trocha olivoveho oleje
sul
pepř
med
petrzelka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev nalijte javorový sirup, přidejte ocet a za stálého míchání 10 minut povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte hořčici.

  2. Vepřovou panenku nakrájejte na 8 plátků, které lehce naklepejte, osolte a opepřete.

  3. Na rozehřátém oleji plátky masa opečte, z každé strany 3-4 minuty.

  4. K masu přilijte připravenou omáčku, prohřejte a hned podávejte.

  5. Glazovana zelenina. Zeleninu dle chuti uvaříme v osolene vode, scedíme a necháme lehce zchladnout.

  6. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou olivoveho oleje a zeleninku v opečeme, osolime, opepříme, přidáme nasekanou petrzelku a med.

  7. Chvilicku nechame restovat a podavame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!