Kávový dort s hroznovým vínem
Recepty, DortySuroviny
- 6 vajec
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce oleje
- 180 g krupicového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce mleté kávy
- 100 ml mléka
- KRÉM:
- 50 ml rumu
- 1 lžíce instantní kávy
- 100 g čokolády na vaření
- 150 g Hery
- rybízová marmeláda
- 500 g hroznů
- dortové želé
- ořechy na posypání stran
Postup Kávový dort s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem.
Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko.
Pečeme v dortové formě 24 cm ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
Rum zahřejeme a rozpustíme v něm kávu.
Změklou čokoládu vyšleháme s Herou a vmícháme vychlazený rum.
Studený korpus rozkrojíme na 3 díly, spodní potřeme marmeládou, přiklopíme a potřeme částí krému.
Poklademe půlkami hroznů a opatrně zalijeme 1/2 želé.
Poslední díl korpusu ze spodní strany potřeme marmeládou a přiklopíme na dort.
Opět potřeme krémem a poklademe hrozny.
Opatrně zalijeme želatinou.
Boky posypeme drcenými ořechy.
Necháme minimálně 2 hodiny v chladu.