Patizonové placičky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 patizonu
- 1 větší brambor
- 1 malá mrkev
- 50 g anglické slaniny nakrájené na drobno
- 1 vejce
- mléko podle potřeby
- cca 3 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžíce sušené cibule
- 3 stroužky utřeného česneku
- sůl
- kmín
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
Postup Patizonové placičky
Postup přípravy receptu
-
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po té vylijeme přebytečnou vodu.
Přidáme vejce, koření a zbytek surovin. Mléko s moukou dáváme postupně, až se vytvoří polohusté těstíčko. Smažíme tenké placičky z obou stran do křupava. Hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.