Karlovarské knedlíky s petrželkou
Recepty, PřílohyPostup Karlovarské knedlíky s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno.
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh.
K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty.
Na vál položíme mokrou utěrku, dáme na ní knedlíkovou hmotu, pevně sbalíme do šišky a svážeme kuchyňským motouzem.
Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme z utěrky, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.