Karlovarské knedlíky s petrželkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

10 rohlíků
3 vejce
250 ml mléka
50 g másla
sůl
pepř
petrželka
50 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem a z bílků ušleháme pevný sníh.

  3. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty.

  4. Na vál položíme mokrou utěrku, dáme na ní knedlíkovou hmotu, pevně sbalíme do šišky a svážeme kuchyňským motouzem.

  5. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme z utěrky, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!