Kapr pečený na slanině a žampionech

Recepty, Ryby

Suroviny

3 porce kapra
1 cibule
100 g plátky anglické slaniny
5 - 6 žampionů
máslo
mletý kmín
sůl
pepř
hladká mouka + mletá paprika na obalení
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, posypeme mletým kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout. Po chvíli ryby obalíme v mouce smíchané s paprikou (může být uzená nebo i pálivá).

  2. Na dno pekáčku uložíme slaninu, nakrájené žampiony a cibuli na proužky. Nahoru položíme kapra a na každý kousek přidáme plátek másla. Zkraje můžeme pekáček přikrýt.

  3. Pečeme 15 minut na 180°C. Pak troubu nastavíme na 200°C a pečeme do měkka a do křupava cca 15 -20 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!