Kapr pečený na slanině a žampionech
Recepty, RybySuroviny
- 3 porce kapra
- 1 cibule
- 100 g plátky anglické slaniny
- 5 - 6 žampionů
- máslo
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- hladká mouka + mletá paprika na obalení
- citronová šťáva
Postup Kapr pečený na slanině a žampionech
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, posypeme mletým kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout. Po chvíli ryby obalíme v mouce smíchané s paprikou (může být uzená nebo i pálivá).
Na dno pekáčku uložíme slaninu, nakrájené žampiony a cibuli na proužky. Nahoru položíme kapra a na každý kousek přidáme plátek másla. Zkraje můžeme pekáček přikrýt.
Pečeme 15 minut na 180°C. Pak troubu nastavíme na 200°C a pečeme do měkka a do křupava cca 15 -20 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami.