Kapusta zapékaná s jehněčím

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g kapusty
500 g jehněčího masa
100 g rýže
1 paprika
2 rajčata
150 ml smetany
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme asi 1 dl vody a rýchlo privedieme k varu. Podusíme 5 minút. Stonky tymiánu vyberieme.

  2. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu na rezance nakrájaného kelu. Posypeme ho mletou rascou a troškou soli.

  3. Rozložíme naň mäsovú zmes a zakryjeme druhou polovicou kelu. Opäť osolíme a posypeme mletou rascou.

  4. Polejeme smotanou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 5 min zapečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!