Kapusta zapékaná s jehněčím
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g kapusty
- 500 g jehněčího masa
- 100 g rýže
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 150 ml smetany
- 1 stroužek česneku
- 2 snítky tymiánu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup Kapusta zapékaná s jehněčím
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme asi 1 dl vody a rýchlo privedieme k varu. Podusíme 5 minút. Stonky tymiánu vyberieme.
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu na rezance nakrájaného kelu. Posypeme ho mletou rascou a troškou soli.
Rozložíme naň mäsovú zmes a zakryjeme druhou polovicou kelu. Opäť osolíme a posypeme mletou rascou.
Polejeme smotanou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 5 min zapečieme.