Hovězí v ananasové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

5 plátků hovězí roštěné
1 lžíce oleje
2 lžíce bylinkového másla
1 ananasový kompot
2 lžičky kari koření
300 ml masového vývaru
2 lžičky Solamylu
drcený pepř
sůl
2 lžíce sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené plátky masa zprudka opečeme na oleji a rozpuštěném másle. Plátky přendáme do pekáčku a udržujeme na teplém místě.

  2. Ve vzniklém výpeku orestujeme kousky ananasu,zasypeme je kari kořením, zalijeme vývarem a povaříme. Solamyl rozmícháme ve šťávě z kompotu a zahustíme jím ananasovou omáčku. Nakonec ji ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Zamícháme a ještě krátce povaříme.

  3. Uvařenou omáčku nalijeme do pekáčku na maso a dáme ještě na 30 minut péci. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!