Hovězí v ananasové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 5 plátků hovězí roštěné
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce bylinkového másla
- 1 ananasový kompot
- 2 lžičky kari koření
- 300 ml masového vývaru
- 2 lžičky Solamylu
- drcený pepř
- sůl
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup Hovězí v ananasové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené plátky masa zprudka opečeme na oleji a rozpuštěném másle. Plátky přendáme do pekáčku a udržujeme na teplém místě.
Ve vzniklém výpeku orestujeme kousky ananasu,zasypeme je kari kořením, zalijeme vývarem a povaříme. Solamyl rozmícháme ve šťávě z kompotu a zahustíme jím ananasovou omáčku. Nakonec ji ochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Zamícháme a ještě krátce povaříme.
Uvařenou omáčku nalijeme do pekáčku na maso a dáme ještě na 30 minut péci. Podáváme s rýží.