Hovězí roláda plněná po Italsku
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí roláda plněná po Italsku
Postup přípravy receptu
-
Plát hovězího pupku očistíme, což znamená, že vlastně odblaníme. Osolíme a opepříme.
Takto připravený plát hovězího pupku poklademe klobáskami Salsiccia (střívka zbavených).
Smotáme do tvaru úhledné rolády. Pevně zatáhneme a převážeme režnou nití. Roládu po celém jejím povrchu potřeme pikantní hořčicí a bohatě opepříme.
Takto připravené a zabalené maso zprudka opečeme v pánvi na oleji, aby se nám hezky zatáhlo. Orestované maso přendáme do litinového hrnce.
Na stejné pánvi a výpeku po mase orestujeme nahrubo nakrájenou cibulí, a přidáme k masu do hrnce. Roládu podlijeme vývarem.
Pod pokličkou táhneme“ v troubě při střední teplotě minimálně 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět táhneme“ pod pokličkou.
Maso zbavíme režné niti, a nakrájíme na silnější plátky.
Velmi silný výpek zlehka zahustíme troškou hl. mouky smíchanou s máslem a 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je jasmínová rýže.