Vepřový guláš na smetaně s paprikami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
1 cibule
1 a 1/2 KL gulášové papriky
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
sterilované kapie
1 KL sušeného česneku
1 KL mletého kmínu
sůl
pepř
sádlo
Na zahuštění:
půl kelímku smetany ke šlehání
pohanková mouka
trochu mléka na zředění

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou gulášovou papriku, mícháme spolu s cibulí (musíme míchat, aby paprika nezhořkla), dále přidáme očištěné maso nakrájené na kostky a promícháme vše dohromady. Maso s paprikou necháme opéct, mícháme tak dlouho, dokud i nepustí šťávu. Pak dolijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené a necháme dusit pod pokličkou.

  2. Mezitím nakrájíme všechny papriky kromě sterilovaných kapii. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a omyjeme, nakrájíme je na malé kostičky a přidáme k masu, dále přidáme koření, česnek a kmín nakonec přidáme kapie. Celé vše v hrnci promícháme a dále vaříme do úplného změknutí.

  3. Když máme vše měkké, tak guláš zahustíme. Do smetany přidáme asi lžící a půl pohankové mouky, vidličkou promícháme, když by se zdálo moc husté, přidáme trochu mléka. Vše vlijeme do guláše a metličkou vše rozmícháme, aby se z mouky nevytvořily hrudky. Mouku necháme trochu povařit v guláši.

  4. Nakonec můžeme ještě podle chuti osolit nebo opepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!