Kapří sekaná
Recepty, RybySuroviny
- 500 g čistého masa z kapra
- 150 g vepřového mletého masa
- 1 rohlík
- šálek mléka
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- koření na mleté maso
- sůl
- 1/2 červené papriky
- olej
Postup Kapří sekaná
Postup přípravy receptu
-
Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sójovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku nakrájenou na malé kostičky.
Hmotu dáme do formy na chlebíček vystříkané olejem, také navrchu potřeme olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 40 minut dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Sekaná je výborná i studená.