Kapří sekaná

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g čistého masa z kapra
150 g vepřového mletého masa
1 rohlík
šálek mléka
1 vejce
1 stroužek česneku
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce sójové omáčky
koření na mleté maso
sůl
1/2 červené papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný stroužek česneku, kečup, sójovou omáčku, koření a sůl. Nakonec vmícháme papriku nakrájenou na malé kostičky.

  2. Hmotu dáme do formy na chlebíček vystříkané olejem, také navrchu potřeme olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 40 minut dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Sekaná je výborná i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!