Pohankové muffiny s jablky, skořicí a vlašskými ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru (pokud máte kyselejší jablka, tak trochu přidejte)
- 1/2 hrnku oleje
- 3 ČL kakaa
- 1/2 ČL mleté skořice
- 2 hrnky hladké pohankové mouky
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 4 hrnky nakrájených jablek
- vlašské ořechy
Postup Pohankové muffiny s jablky, skořicí a vlašskými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.
Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.
Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Přidáme do těsta.
Těstem naplníme silikonové formičky a ozdobíme ořechy. Toto množství těsta vystačí na asi 14 muffinů.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.