Pohankové muffiny s jablky, skořicí a vlašskými ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
1/2 hrnku přírodního třtinového cukru (pokud máte kyselejší jablka, tak trochu přidejte)
1/2 hrnku oleje
3 ČL kakaa
1/2 ČL mleté skořice
2 hrnky hladké pohankové mouky
1 prášek do pečiva bez fosfátů
4 hrnky nakrájených jablek
vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.

  2. Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.

  3. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Přidáme do těsta.

  4. Těstem naplníme silikonové formičky a ozdobíme ořechy. Toto množství těsta vystačí na asi 14 muffinů.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!